Márkói Gyuri barátom – csináld meg sajtosan – felszólítással nyomott kezembe egy házi csirkét.
– Azt meg , hogy kell ? – értetlenkedtem.
– Mit tudom én – jött a válasz – de „bitang” finom. Majd az asszony megírja.
Hamarosan megérkezett drótpostán a recept, fényképpel. Mindkettőt közzéteszem, mert tényleg „bitang” finom… és roppant egyszerű.
P.s.: Miután ezt a pár sort megírtam, a képpel együtt átküldtem webmesterünknek, tegye fel az oldalra. Másnap mi volt náluk az ebéd? Sajtos csirke. Azt mondta „bitang” finom. Aztán kitette az oldalra…
„Szervusztok! Igy készül a sajtos csirke !
Feldaraboljuk, sózzuk, paprikás lisztbe beforgatjuk. Zsírozott tepsibe rakjuk. Minden darabra teszünk 1-2 karika vöröshagymát. Tejfölt összekeverünk apróra zúzott fokhagymával és rákenjük a csirkére. Az egészet beterítjük reszelt sajttal. Fólia nélkül megsütjük. Melegen tálaljuk, ízlés szerinti körettel. Jó étvágyat! Marcsiék„
<Feltéve: 2008.07.03. Frissítve: 2013.03.25.>