Mostoha időjárás, baráti jó hangulat. Ez a kettősség jellemezte a Balatonalmádi Pálinka Napok keretében első ízben megrendezett Halfőző Versenyt. Tizenöt csapat szállt szembe az elemekkel. Ahogy az esti értékeléskor Tóth Ferenc, a szakmai zsűri elnöke – a Hotel Ramada séfje – megjegyezte, minden csapat megérdemelné az első helyezést már azért az erőfeszítésért is, amellyel megakadályozták, hogy a szél eloltsa a főzőlángot.
Aztán az eső is elállt, a szelet is lecsillapította a sokféle jobbnál jobb illat. Rotyogott a bográcsokban sokféle halászlé, harcsapaprikás juhtúrós galuskás halpaprikás. Sült a zsírban/olajban a keszeg, a ponty. A süllőnek már tárkonyos vaj dukált, a pisztráng pedig foghagymás mustáros pácban fürdött utoljára.
Nem volt meglepő a sokféleség, hiszen a csapatok is sokfélék voltak. A helyieken túlmenően jöttek a főzőemberek/asszonyok a környékről, a megye túlsó széléről, a fővárosból. Négy csapat Szlovákiából, de a távoli Jordániát is képviselték az „Oázis lányai”. Kívülállóként nehéz lett volna eldönteni, hogy a háromtagú szakmai és a helyben verbuvált tizennyolc fős társadalmi zsűri végezte-e nagyobb buzgalommal az értékelés nem könnyű feladatát.
A versenyt a Balatonedericsi Horgász Egyesület „Szabad Főzni” csapata nyerte meg és az ezért járó oklevél és kupa mellé egy évre megkapta még a Balatonalmádi „3 Grácia” által alapított vándorserleget is. Második helyezett a helyi „Cá-PALIK” csapat lett. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a jordán ízeket felvonultató „Oázis lányai” állhattak fel.
Balatonalmádi város Nagydíját Keszey János polgármester a „3 Grácia” versenycsapatnak adta át.
A Bakony- Balaton Horgász Szövetség különdíját a Somorjai (Šamorín ) „Central Europe” csapata nyerte el.
A közönség szavazata pedig mi másra eshetett volna, mint a már hires- neves „Balatonalmádi Kaprosra”.
A verseny képei a „Fényképes dobozban”, azaz ITT találhatók.