Ismét itt vannak az ünnepek, itt a böjt vége, itt a húsvéti nagy lakomák ideje .Gondolom mindenkinek megvannak az ilyenkor megszokott receptejei. A nagyobb gondot a megmaradt tojások jelentik (mert ugye ez már az ünnepek végére a „könyökünkön csöpög” ki). De az alábbi egyszerű recept megoldja a megmaradt tojások problémáját.
Húsvéti tojáskrém
H o z z á v a l ó k :
– 20 db tojás
– 2 teavaj
– 3 medvesajt krém
– 1 csomag snidling
– só és bors, ízlés szerint
E l k é s z í t és e :
A tojásokat megtisztítjuk, egy krumplinyomóval összetörjük, majd hozzáadjuk a vajat, sajtkrémet és az apróra vágott snidlinget. Fűszerezés után az egészet összekeverjük, újra áttörjük a krumplinyomóval, majd egy órára betesszük a hűtőszekrénybe érni. Ezek után már nem marad más, mint piritós kenyérrel a családnak tálaljuk.
Húsvéti (azaz Húsvét utáni) tojáskrémünkhöz jó étvágyat kívánok: