Harcsafilé mustáros tejföllel borítva

PestiJózsi copySaját konyha, de a recept évszázados barátomé, Pesti Józsié.  Józsit a halas / vadas / horgász / haltermelő / haltelepítő (stb./stb..) emberek sokasága ismeri. Sok történet szól róla, de maga is szívesen adomázik. Élvezet hallgatni, érdemes ráfigyelni. Szereti a halat. Nemcsak fogni, feldolgozni, de enni is. Itt és most elárulom, hogy heti étrendjében a hal legalább háromszor szerepel. Nem csoda, hogy mindig ugrok a receptjeire. Nem csalódtam a legutóbbiban se. Hihetetlenül egyszerű, gyorsan elkészül és „piszok finom”!

Mi kell hozzá?
Tepsi – Szalonna – Harcsafilé  [sózva, borsozva]  – Szalonna – Tejföl [evőkanál mustárral és teáskanál pirospaprikával kikeverve].  Én krumplipürével és friss paradicsom – hagyma – paprika salátával tálaltam…

 

HARCSA FiLE

           

1. Egy réteg szalonna, rajta harcsa filé,  2. Még egy réteg szalonna,  3. Háromnegyedig megsütve,  4. Tejfölözés,  5. Készre sütve,  6. Tálalás előtt


 

Megosztás: