Saját konyha, de a recept évszázados barátomé, Pesti Józsié. Józsit a halas / vadas / horgász / haltermelő / haltelepítő (stb./stb..) emberek sokasága ismeri. Sok történet szól róla, de maga is szívesen adomázik. Élvezet hallgatni, érdemes ráfigyelni. Szereti a halat. Nemcsak fogni, feldolgozni, de enni is. Itt és most elárulom, hogy heti étrendjében a hal legalább háromszor szerepel. Nem csoda, hogy mindig ugrok a receptjeire. Nem csalódtam a legutóbbiban se. Hihetetlenül egyszerű, gyorsan elkészül és „piszok finom”!
Mi kell hozzá?
Tepsi – Szalonna – Harcsafilé [sózva, borsozva] – Szalonna – Tejföl [evőkanál mustárral és teáskanál pirospaprikával kikeverve]. Én krumplipürével és friss paradicsom – hagyma – paprika salátával tálaltam…
1. Egy réteg szalonna, rajta harcsa filé, 2. Még egy réteg szalonna, 3. Háromnegyedig megsütve, 4. Tejfölözés, 5. Készre sütve, 6. Tálalás előtt