Felhívás a Veszprém Városi Civil Nap halfőző versenyére

Felhívás 

a  Veszprém 
Városi  Civil
Nap

halászlé főző versenyére

 

 < A Civil Nap Rendezőbizottsága
a pirossal jelzett módosításokat eszközölte a versenyfelhívásban ! >
 

 

A Veszprém Városi
Civil Kerekasztal

és a Horgász
Egyesületek Veszprém Megyei Szövetsége
(HEVMESZ)

hagyomány teremtő szándékkal

 

2007. május 19-én 8.00 és 12.00 óra között

megrendezi az

I.
 Veszprém Városi Civil Hal  <Halászlé>  főző  Versenyt.

 

A verseny
feltételei
:

A versenyen részt vehet minden Veszprémben és környékén
lakó  –  illetve a HEVMESz

bármely tagegyesületéhez tartozó versenycsapat. ( Maximum
 15 csapattal számolunk ).

Egy csapat létszáma 
minimálisan 2 – maximálisan 4 fő lehet. A versenyzőknek saját – legalább
25 l-es kondérral, vagy bográccsal kell rendelkezniük, valamint  vállalniuk kell, hogy az általuk készítendő
halételt a saját rész ( max. 6 adag ) kivétele után a jelen lévő közönség
részére ( a rendezők által biztosított jegyek ellenében) kimérik. Az
eredményhirdetés előtt a begyűjtött jegyeket a szervezők részére átadják.

  
Nevezési határidő: 
2007. május 10.

A versenyen
nevezési díj nincs
.

A verseny helye: Veszprém, Posta és a Skála áruház előtti tér

A rendezők a versenyzőknek az alábbiakat
biztosítják:

Ø     
Sorsolás alapján starthelyet és csapatonként egy
sörasztalt és 2 sörpadot.

Ø     
Kitűzőt, amely
alapján a csapattagok beazonosíthatók.

Ø     
A starthelyek
megjelölését ( a csapatok nevével).

Ø     
kb.  6 kg tisztított pontyot.

Ø     
Víznyerési
lehetőséget és illemhely használatot.

Ø     
Csapatonként 35 db
tányért ( laposat vagy mélyet, az elkészítendő ételnek megfelelőt ) és                     műanyag
étkészletet, kellő mennyiségű papirszalvétát,6 kg friss pékkenyeret..

Ø     
A szemét és
göngyöleg elhelyezésére egy db. nagy szemetes zsákot.


A versenyzők biztosítják: a halfőző edényt, a hal elkészítéséhez szükséges
fűszereket, a kiegészítő alapanyagokat, az alaplét, valamint gázzsámolyt és
gázpalackot, mivel az adott helyen a tűzrakás nem engedélyezett.

A verseny során készítendő halászlé  fajtája nincs meghatározva.

Lehet főzni dunai, tiszai, balatoni, francia, aldunai, korhelyes, stb, stb, halászlét!

A verseny
menete:

8.00
– 8.30

A
versenyzők bejelentkezése a versenybizottságnál. Starthely sorsolás a
ponty átvétele. A versenyhely elfoglalása.

9.00
– 9.10

Köszöntés
és  technikai információk adása.

9.10
– 12.00

A csapatok versenye.

12.00
– 13.30

 A versenymunkák leadása, zsűrizés, közben a
halételek kimérése a  vendégek  részére.

13.30
órakor

Eredményhirdetés, oklevelek és
emléklapok, tárgyjutalmak átadása.

                       

            Díjazás:

§        
Az I. – III. helyezett
csapat  oklevelet, díszbográcsot és a
csapattagok számának megfelelő                    jutalomtárgyat kap.

§        
Valamennyi
versenycsapat emléklapot kap a részvételért.

 

A verseny
megrendezésének egyéb feltételei:

A verseny lebonyolításához ellenőröket, segítőket és a zsűrit
a HEVMESz biztosítja. A halételek kiadása csak a rendezők által kiadott jegyek
ellenében történhet ( ez alól kivétel a csapat számára kiadott max 6 adag ).
Csak az a versenycsapat kerül értékelésre, amely az eredményhirdetésig a
zsűrihez eljuttatja a minimálisan 27 db. jegyet.

 

            Valamennyi versenycsapatnak jó
hangulatot, eredményes versenyzést és jó szereplést kíván a

 

                                                                                              Szervezőbizottság

 

            Veszprém, 2007. április 13.

 

Nevezési lap letölthető ITT 

Megosztás: