Ez a kép – melyet Horváth Sándor olvasónk igencsak szűkszavúan „Ma ezeket a ‘bodrikat’ sütötte apám. A halak kukoricalisztbe lettek forgatva és házi disznózsírba kerültek kisütésre.” szöveggel küldött be – már szerepelt a honlap „Egy kép” rovatában. Hogy miért került most be a bográcsolóba? Mert a közelmúltban bőven volt részem több helyen keszegsütésben és sült keszeg evésben. A nem mindig kedvező tapasztalatok alapján érdemesnek tartom a „bodrik” példája nyomán két lényeges dologra felhívni a figyelmet. Az egyik a házi disznózsír, a másik a kukorica liszt használata. Én még – Gönci Gyuritól eltanulva – egy kevés zsemlyemorzsát is keverek abba a kukorica lisztbe. Persze nem „bóti” kenyérdarát, hanem enkezemmel darált zsemlye és kifli morzsát.
<Feltéve: 2011.08.13. Frissítve: 2013.03.25.>