Kapros pörkölt vegyes halból [„3 Grácia”]

Hát igen! Ha valaki(k) beleszerettek a kapros, tefölös/tejszínes halételbe, nevezetesen az ilyen összetételű – igen sok díjat nyert – hallevesbe, nehezen válnak el tőle. Sőt el se akarnak válni a kitaposott ösvénytől, inkább szélesítik azt. Ennek látszatra legegyszerűbb módja egy új étel kimunkálása.  Az alábbi recept szerint ezt a könnyűnek tűnő, de valójában ezernyi buktatót rejtő feladatot a „3Grácia” főzőcsapat sikerrel oldotta meg. 

Hozzávalók:

1.5 kg. ponty, 1 kg. csuka, 1/2. kg. füstölt busa, 1/2 kg. amur.,
1 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma,
4 db. zöldpaprika, 3 db. közepes paradicsom, ízlés szerint gomba,
bors, kömény, só, pirospaprika,
tejszín,
kapor, citrom.

Elkészítése:

A hagymát apróra vágva zsíron megdinsztelem, rárakom a szintén apró kockára vágott paprikát és paradicsomot majd a gombát, és a fokhagymát. Tovább dinsztelem. Belerakom a kifilézett kockára vágott halat és hozzáadom a fűszereket.Körülbelül 15 perces főzés után ráöntöm a 20%-os főző tejszínt, összeforralom és a legvégén megszórom az apróra vágott kaporral. Végül 1/2 citrom levével ízesítem. Még kb. 3 percig tűzön hagyom és kész. Nokedlivel tálalom.
 
 
<Feltéve: 2010.25.13. Frissítve: 2013.03.25.>
Megosztás: